MATRICA KERESŐ

Az elállási jog

Az elállási jogot a 17/1999. Kormányrendelet szabályozza. A törvény rögzíti a webáruházban vásárlók feltétel nélküli elállási jogát, azaz a szerződéstől (megrendeléstől) az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül a vásárló a vásárlástól indoklás nélkül elállhat. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Webáruházban megrendelt termékek esetében a termék átvételétől számított tizennégy napon belül a vevőnek lehetősége van arra, hogy elálljon a vásárlástól. Ilyenkor a vevőnek jeleznie kell ezt a szándékát az eladó felé, majd saját költségén kell visszaküldenie a terméket. Az eladó visszakapja a terméket és visszafizeti az árát a vevő részére.

Ha szeretnél élni az elállási jogoddal, akkor a vásárlástól számított tizennégy napon belül jelezd felénk ezt a szándékod emailben vagy itt, ezen az űrlapon. Ezután felvesszük a kapcsolatot veled, egyeztetjük a termék visszaküldését és a lehető leggyorsabban (maximum tíz munkanapon belül) visszafizetjük a megvásárolt termék árát. Fontos, hogy elállás esetén a terméket utánvétel nélkül küldd vissza hozzánk, mert utánvétellel feladott küldeményeket nem tudunk átvenni.

Ha a megrendelt termék kiszállítása ingyenesen történt, akkor a megrendeléstől történő elállásod esetén vissza kell fizetned a termék kiszállításának költségét. A törvény rendelkezései szerint az eladó (a webáruház üzemeltetője) kérheti a termék nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítését.

FONTOS: az egyedi megrendelésre gyártott termékeknél nem gyakorolható az elállási jog, mivel ott kifejezetten a te kéréseid szerint elkészített, előre egyeztetett egyedi tulajdonságokkal rendelkező terméket kapsz. Szintén fontos, hogy a matricák esetében az elállási jog csak akkor gyakorolható, ha a megvásárolt matricát még nem ragasztottad fel. Ha a megvásárolt matricát már felragasztottad, akkor már nem kérheted vissza a termék árát. Sérült termék visszajuttatása esetén pénzvisszafizetést nem tudunk biztosítani (és erre törvényi kötelezettségünk sincs).

Szavatosság és jótállás

A szavatossági és jótállási felelősségre a Ptk.-ban foglaltak az irányadóak, de mi sosem bújkálunk paragrafusok mögé, mert a vevői elégedettséget szem előtt tartva igyekszünk a törvényi paragrafusokban rögzített szabályokon felül kiállni termékeink minősége és vevőink biztonsága mellett. Ha bármilyen kérdésed, problémád van a termékkel kapcsolatban jelezd nekünk és azonnal rendezzük a problémát!

Hibás termék cseréje

A szelvedoMATRICA webáruházban kapható termékeket, alapanyagokat igyekszünk mindig a legjobb forrásokból beszerezni, mert azt szeretnénk, hogy elégedett legyél. Ha az átvett termék mégis hibás lenne, esetleg a szállítás során sérül meg, akkor jelezd nekünk ezen az űrlapon és egyeztetünk a megoldásról.

Ha a termék kicserélésére valamilyen okból nincs lehetőség, akkor visszaadjuk a megrendelt termék árát.

Kérdésed van?

Az elállási joggal kapcsolatos kérdéseidet iTT várjuk

A kosarad még üres